{ "title": "Beyaz Gelincik Çiçeği", "image": "https://www.gelincik.gen.tr/images/Beyaz-Gelincik-Cicegi-22.jpg", "date": "20.01.2024 05:45:08", "author": "Nurgül Bulut", "article": [ { "article": "Beyaz Gelincik Çiçeği, Doğada kendiliğinden meydana gelen güzel bir çiçek türüdür. Beyaz gelincik çiçeğine çoğunlukla tarlalarda rastlanmaktadır. Bu bitki narin yapılı çiçekler arasında yer almaktadır. Adı geçen çiçek hassas yapısı ile topraktan koparıldığı andan itibaren solmaya yatkındır. Görünüm itibariyle ince, uzun yapısı ve beyaz yaprakları ile masumiyetin belirleyicisidir. Gelincik çiçeği genellikle kurak bölgeleri sever. Beyaz gelincik çiçeği hassas bir yapıya sahip olduğu için el ile temas edildiğinde solup yapraklarını hemen döker. Evlerde oda kokusu olarak da kullanılabilir.

Beyaz Gelincik Çiçeği Yetiştiriciliği

Gelincik çiçeği Temmuz ve ağustos aylarında tohum tozlarını yayar. Beyaz Gelincik çiçeği hemen hemen bütün toprak türlerinde yetişebilmektedir. Bu çiçek türü dağlarda yabani olarak da bulunmaktadır. Aynı zamanda bu çiçeğin az miktarda deri dokusunu yumuşatıcı etkisi vardır. Doğada kendiliğinden yetişebildiği gibi tohumlarla da yetişebilmektedir. Gelincik bitkisi balkonlarda ve saksılarda da yetişebilmektedir ve güneş ışınlarını oldukça sevmektedir.

Beyaz gelincik çiçeği çabuk büyüdüğünden dolayı belirli aralıklarla sulamak yeterli olacaktır. Tohumlarla toprak oluşumu ilkbaharda gerçekleşmektedir. Çiçeğin kokusu hoş değildir. Fakat göze tap etme yönüyle huzuru simgeler. Yetiştirilmesi zahmet istemeyen bu tohum toprakla buluşturulup sulamanın yapılmasıyla ve güneş ihtiyacının da karşılanmasıyla birlikte yaklaşık bir ay içerisinde filizlenir.
" } ] }