{ "title": "Uzun Kuyruklu Gelincik", "image": "https://www.gelincik.gen.tr/images/Uzun-Kuyruklu-Gelincik-59.jpg", "date": "21.01.2024 03:40:51", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Uzun Kuyruklu Gelincik, ana vatanı Amerika kıtası olan bir hayvan türüdür. Tüy rengi koyu kahverengi tonları arasında değişmektedir. Yüz çehresinde ve karın bölgesinde beyaz renkte belirginleşen sabit düzgün bir çizgisel tüylenme vardır. Bulunduğu yörenin yüksek kesimlerinde yaşayan bu hayvanın post rengi daha açık tonlara dönüşmektedir. Amerika halkı arasında \"Kakum\" diye anılan uzun kuyruklu gelincik ormanlık alanda yaşamını idame ettirir. Ağaç kovuklarında ve yer altındaki derin alanlarda barınak kuran bu hayvanların aile hayatına bağlılıkları kuvvetlidir. Uzun kuyrukları sayesinde tanınan bu gelincik türü genellikle yabani niyeliktedir. Yetişkin bir uzun kuyruklu gelinciğin ağırlığı iyi beslenme koşulu ile iki kiloyu bulmaktadır. Boy uzunluğundan bahsetmek gerekirse ortalama 20-30 cm arasında farklılık göstermektedir. Kuyruk uzunluğu ise yaklaşık 10-15 cm olarak değerlendirilir.

Uzun Kuyruklu Gelincik Neler ile Beslenir?

Yabani bir hayvan olan uzun kuyruklu gelincik doğal ortamında gözüne kestirdiği birçok hayvan türü ile beslenebilir. Ayrıca köy ortamlarına inerek evcil hayvanlara zarar vererek açlığını giderir. Bu hususta tavuk, kaz, civciv, yılan, fare, kuş gibi fiziki yapıdı küçük olan hayvanlar ile beslenir. Özellikle küçükbaş nitelikli kümes hayvanlarını avladıkları anda boyunlarından ısırarak kan tüketimine başlar. Tırmanma kabiliyeti oldukça yüksek olan bu hayvan ağaç üzerindeki meyveleri tüketerek de beslenme koşullarını sağlayabilirler. Öte yandan hububat ile de açlığını giderebilir.

Uzun Kuyruklu Gelincik Yavrusu

Uzun kuyruklu gelincikler üreme yoluyla çoğalır. Çiftleşme dönemleri genellikle Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleşir. Dişilerin doğurma aşamaları 220-320 gün aralarında meydana gelir. Bir defada 3 ile 7 arasında yavru dünyaya gelebilir. Söz konusu uzun kuyruklu gelincik yavrusu belli bir süre anne bakımı ile yaşamını devam ettirmeye mahkumdur. Bu hususta anne sütü gelişimini destekleyen unsurlardandır. Öte yandan ormanlık alanda bulunan meyveler, çiçek tohumları ve küçük yapılı hayvanlar beslenme ihtiyaçlarına yönelik menüler içerisinde yer alır.
" } ] }